Hvad er BeReal: Den sociale medieapp, der eksploderede

BeReal er en forholdsvis ny app, der opfordrer brugerne til at tage og dele et billede på samme tidspunkt hver dag. Alle brugere modtager en meddelelse på samme tidspunkt, men det specifikke tidspunkt på dagen, hvor meddelelsen kommer, kan variere. Formålet med appen er at indfange ægte øjeblikke fra brugernes liv i modsætning til det redigerede og ofte polerede indhold, der findes på andre sociale medier.
2 screenshots from bereal

Hvad Er Bereal?

BeReal er en mobilapp, der blev udgivet i 2020 (til Apple og Android). Den blev skabt af Alexis Barreyat og Kevin Perreau, og efter en periode med indledende uklarhed og langsom vækst vandt den hurtigt popularitet i begyndelsen og midten af 2022.

Den Hurtige Vækst

BeReal’s popularitet voksede hurtigt takket være flere faktorer, bl.a. fordi den blev viral på TikTok. Som følge heraf blev appen populær i mange dele af verden, herunder Danmark. Ifølge BusinessOfApps steg BeReal’s månedlige aktive brugerbase fra 921.000 i juli 2021 til 21,6 millioner i juli 2022.

“Best BeReals”

BeReal’s popularitet har også spredt sig til andre sociale medieplatforme. F.eks. har Twitter-kontoen “best bereals” fået tusindvis af følgere ved at dele de mest humoristiske billeder, som BeReal-brugere har taget. Dette viser appens voksende popularitet og indflydelse på det sociale medielandskab.

en twitter-konto med de bedste bereals
Best Bereals på Twitter

Fremtiden for BeReal

Der er et par spørgsmål, når det gælder appens fremtid:

  • Hvordan vil BeReal tjene penge?
  • Hvor længe vil boomet vare?
  • Hvordan kan kendte mennesker bruge den?

På nuværende tidspunkt genererer BeReal-appen ingen indtægter, da den finansieres af eksterne investorer. Denne model er imidlertid ikke bæredygtig på lang sigt, og appens udviklere skal finde en måde at generere overskud på for at kunne fortsætte driften. Dette kan være en potentiel udfordring for virksomheden.

I dagens hurtige verden varer mange trends kun et par uger eller måneder, hvilket har fået nogle til at sætte spørgsmålstegn ved BeReal’s levetid. Dette er især tilfældet, da appen har oplevet fejl og nedbrud, hvilket har gjort det svært for brugerne at uploade deres billeder i tide. For et publikum fra Gen-Z med kort opmærksomhedsspændvidde kan disse tekniske problemer være et stort problem.

Et af de unikke aspekter ved BeReal er, at det måske ikke er let for influencers på sociale medier at bruge appen til deres fordel. I modsætning til andre sociale medieplatforme (Facebook, Instagram) fokuserer BeReal på at dele uredigerede fotos. Det kan gøre det meget udfordrende for influencers at promovere deres personlige brand eller produkter på appen.