Hvad er chatGPT, og Hvordan det Kan Hjælpe Dig

ChatGPT er en stor sprogmodel trænet af virksomheden OpenAI. Det er designet til at assistere brugere med deres spørgsmål og give oplysninger om et bredt udvalg af emner.
open ai logo

Først, Hvad er OpenAI?

OpenAI er et forskningsinstitut, der fokuserer på at udvikle kunstig intelligens på en ansvarlig og sikker måde. OpenAI blev grundlagt i 2015 af Elon Musk og en gruppe andre forskere, og instituttets mål er at fremme og støtte AI-forskning, der gavner menneskeheden som helhed. Instituttet udfører forskning inden for en række områder, herunder maskinlæring og robotteknologi, og har udviklet flere almindeligt anvendte AI-teknologier og systemer, såsom GPT-3, Dactyl og RoboSumo.

ChatGPT - en ny Model lavet af OpenAI

OpenAI har udviklet ChatGPT, en prototype af en AI-chatbot, der har specialiseret sig i dialog. For at skabe ChatGPT brugte holdet maskinlæringsteknikker til at finjustere en stor sprogmodel, som var baseret på OpenAI’s GPT-3-model. ChatGPT blev frigivet i november 2022 og er blevet rost for sine detaljerede og velbegrundede svar, men der er blevet sat spørgsmålstegn ved dens nøjagtighed.

Eksempel 1: en julegave til min mor

Jeg spurgte om 3 ideer til en julegave til min mor. For at få endnu bedre resultater kan du spørge på engelsk.

julegave til mor (chatGPT)

Eksempel 2: et Excel-spørgsmål

Jeg bad på engelsk om at give mig en simpel Excel-formel. Svaret var meget præcist.

Excel spørgsmål (chatGPT)

Eksempel 3: tekstresumé

Jeg bad chatGPT om at give et resumé (i én sætning) om en bestemt tekst fra finans.dk. Resuméet er lidt mærkeligt, men det kan alligevel være nyttigt i mange situationer.

tekstresume (chatGPT)

Som du kan se, kan chatGPT hjælpe dig med mange spørgsmål. Sørg for at tilmelde dig, logge ind på webstedet og prøve det af!