Hvem er de to Nye Løvinder i Løvens Hule Sæson 8?

De to nye løver i Løvens Hule sæson 8 er Louise Herping Ellegaard og Anne Stampe Olesen. De har begge stor viden fra brancher som teknologi, investeringer og erhvervsudvikling og kommer med nye ideer og perspektiver. De to løver er også kendt for deres stærke forretningsforståelse og for at de har en god forståelse for de virksomheder, de investerer i.
Anne Stampe Olesen og Louise Herping Ellegaard sammen
billedkilde: finans.dk

Louise Herping Ellegaard

Louise Herping Ellegaard er en respekteret personlighed i den danske teknologibranche, idet hun har været med til at grundlægge Clio, en stor platform for digitale læringsressourcer i folkeskolen. Clio blev til sidst solgt til Bonnier i 2018, og siden da har Louise investeret i flere andre tech-virksomheder.

Opvækst, Uddannelse og Clio

Den 42-årige iværksætter har haft en ydmyg opvækst i den lille vestjyske by Ansager, der ligger nær Grindsted i Vestjylland. Hendes familie havde ikke altid fast arbejde, og deres levevilkår var beskedne.

Hun studerede en bachelor i historie på SDU og udviklede idéen til Clio sammen med en veninde fra hendes studietid og en programmør. Clio blev officielt grundlagt i 2006 af Janus Benn Sørensen, Louise Herping og Lasse Guldsborg. I 2018 solgte hun og hendes partnere deres andel i Clio til den svenske mediekoncern Bonnier for ca. 300 millioner kr.

Siden da er Louise blevet Business Angel og har investeret i adskillige tech-startups i Danmark. Hendes portefølje omfatter i øjeblikket bl.a. Maneno, My Monii, On Robot, Pentalock og Tiimo. Hun vurderes at være omkring 90 millioner kroner værd.

Nu er hun en Løvinde i Løvens Hule sæson 8.

Louise Herping Ellegaard
kilde: herping.dk

Anne Stampe Olesen

Anne Stampe Olesen er medstifter af og investor i Nordic Female Founders, en organisation, der støtter kvinders fremgang i det danske erhvervsliv. Som COO for Freeway Group arbejdede hun tæt sammen med Mia Wagner, og de to stiftede Nordic Female Founders i 2020.

Anne har en bachelor i sportsmanagement fra UCN og en master i proces- og forandringsledelse fra RUC.

Hun har tidligere arbejdet for Freeway bl.a. som COO og har været med til at stifte Nordic Female Founders i 2020. I øjeblikket forsøger hun som investor at hjælpe og promovere de virksomheder, som hun har investeret i. Desuden arbejder hun for at øge kvinders rolle på det danske arbejdsmarked og generelt gøre kvinders rolle lige så vigtig som mænds på arbejdspladsen.

anne stampe olesen
Anne Stampe Olesen