Sådan tvinges en MacBook til at genstarte

Hvis du er Macbook-bruger, er du måske stødt på en situation, hvor din enhed ikke reagerer eller er frosset og ikke reagerer på noget, du prøver. I sådanne tilfælde er den bedste måde at få din Macbook tilbage til den normale tilstand på at tvinge den til at genstarte den. Dette kaldes også en hård nulstilling og er en hurtig og nem måde at løse de fleste af de problemer, der kan påvirke din Macbook.
start igen

Tvangsgenstart af en MacBook, MacBook Air eller MacBook Pro betragtes normalt som en sidste udvej, men hvis din maskine pludselig holder op med at fungere, er det den hurtigste måde at få den til at køre igen.

Prøv dette før

Inden du vælger denne ekstreme løsning, er det dog værd at sikre dig, at du har udtømt alle potentielle softwareløsninger.

  • Hvis et program er frosset i stedet for hele operativsystemet, skal du holde tasten Control (^) nede og derefter højreklikke på ikonet for programmet i Dock’en og vælge Slut.
  • Hvis styresystemet er fastfrosset, men musemarkøren stadig reagerer, skal du klikke på Apple-symbolet () i øverste venstre hjørne af skærmen og vælge Start Igen. Ellers kan du prøve at holde Control-tasten (control) nede og trykke på tænd/sluk-knappen. Hvis dialogboksen til nedlukning af systemet vises, skal du vælge Genstart blandt de tilgængelige muligheder.

Læs også: Sådan nulstilles en MacBook til fabriksindstillingerne

Sådan tvinges du til at genstarte din Mac

  • Tryk på tasterne Command (⌘) og Control og hold dem nede sammen med tænd/sluk-knappen (eller Touch ID / Eject-knappen, afhængigt af din Mac-model), indtil skærmen slukkes, og maskinen genstartes.

Hvis din MacBook fryser gentagne gange, og du ikke kender årsagen, kan du prøve at genstarte din Mac i Apple Diagnostics-tilstand for at finde ud af, om der er tale om et hardwareproblem.