Hvor er Mikrofonen på iPhone? En omfattende guide

Når man skal bruge en ny telefon, er der altid nogle funktioner, som man ikke kender. En af de vigtigste funktioner på en smartphone er mikrofonen. Mange mennesker er dog ikke klar over, hvor mikrofonen er placeret på deres iPhones. Hvis du er en af disse personer, skal du ikke bekymre dig, for vi har styr på det. I denne artikel vil vi guide dig til, hvor du kan finde mikrofonen på din iPhone.
en kvinde taler i telefon
KORT SVAR
  • Alle iPhone-modeller fra iPhone 5 til iPhone 13-serien har tre indbyggede mikrofoner.
    • Den primære mikrofon, der bruges til taleopkald, er placeret i bunden af telefonen, til venstre for Lightning-opladningsporten.
    • Den anden mikrofon er integreret i øretelefonen øverst på iPhone, hvilket gør det nemmere at optage videooptagelser og foretage telefonopkald.
    • Den tredje mikrofon er indbygget i det bageste kamerahus i iPhone 12- og iPhone 13-modellerne og bruges primært, når du optager videoer med de bageste kameraer.
  • Ældre iPhone-modeller som iPhone 4/4S har to mikrofoner, en placeret ved siden af hovedtelefonstikket øverst til støjreduktion og den anden nederst til at optage din stemme.
  • iPhone 2G, 3G og 3GS har kun én mikrofon, som er placeret i bunden af telefonen ved siden af 30-pin dock-stikket.

På trods af de mange forskellige designs, som Apple har introduceret i de sidste fem år, er der én ting, der er ens i alle iPhone-modeller fra iPhone 5 til iPhone 13-serien, herunder iPhone SE: mikrofonens placering er uændret. Faktisk har alle disse enheder tre indbyggede mikrofoner.

Den primære mikrofon, som bruges til taleopkald, er placeret i bunden af telefonen. Den er placeret på venstre side af Lightning-opladningsporten og er skjult i højttalergitteret på nyere iPhone-modeller. På ældre iPhones er der ingen højttalergitter, og mikrofonhuset er synligt gennem en enkelt huludskæring i rammen.

Den anden mikrofon er integreret i øretelefonen øverst på iPhone, og den hjælper dig med videooptagelse og telefonopkald. For at finde den tredje mikrofon skal du dreje telefonen rundt. Den er indbygget i det bageste kamerahus i iPhone 12- og iPhone 13-modellerne. Denne mikrofon bruges primært ved optagelse af videoer med de bageste kameraer på grund af dens placering.

Hvor er mikrofonen på iPhone 4S og ældre modeller?

I modsætning hertil har ældre iPhone-modeller som iPhone 4 og iPhone 4S kun to mikrofoner. Den ene er placeret ved siden af hovedtelefonstikket øverst på iPhone og er beregnet til støjreduktion under telefonsamtaler. Den anden mikrofon er placeret i bunden af enheden, ligesom i andre iPhone-modeller, og den bruges til at optage din stemme under opkald eller når du interagerer med Siri.

iPhone 4
iPhone 4

Endelig er der iPhone 2G, 3G og 3GS. Apple har kun implementeret én mikrofon, hvilket kan virke underligt nu, men var normen dengang, da disse telefoner blev introduceret. Disse iPhone-modeller er afhængige af den mikrofon, der er placeret i bunden af iPhone ved siden af 30-pin dock-stikket.