DISC profil - imødekommende

En dag med DISC og teamudvikling

Du er kommet hjem efter en spændende dag på jobbet. Det har været så fedt at deltage i de aktiviteter, som en professionel teambuilder havde udviklet for jer. Det var også hårdt. Sådan rent fysisk. Du blev prøvet ud til grænserne. Du opdagede, at nogle af dine kollegaer er i meget bedre form, end du havde forventet. Det var noget af en maveplasker at få. Du har altid betragtet dig selv som den bedste. Men nu har du måttet indse, at det er du ikke. Du har mennesker omkring dig i din hverdag, som kan mere og som er stærkere end du er.

God udvikling af et team

Hør her: At du indser, at du ikke er den stærkeste og kan alt, er virkeligt flot af dig. Det er jo det, der skal til, når vi taler om god teamudvikling. Det er nemlig nødvendigt, at du erkender, at du ikke er Superman. Det nødvendigt, at du indrømmer, at du kan fejle.

Teamudvikling handler ikke kun om skønne dage – som i dag – hvor I laver teambuilding øvelser. Det handler om at se hele virksomheden som din. Og det indbefatter også, at du indrømmer, at du har svagheder. Dit team kan bakke op, når du bliver udfordret – men endnu bedre: Du lærer at blive bedre. Du lærer, at dine svagheder kan vendes til stærke sider. Jo, det handler både om, at du bidrager til et godt teamsamarbejde med dine kollegaer, og til, at I fremstår som et meget stærkt team, hvor ingen kan skille jer ad. I skal fremstå som en organisme, der har virksomhedens ve og vel i højsædet. Det er en svær opgave at forstå. Og de færreste mennesker er i stand til at udføre den uden at tænke på deres egne ambitioner – og muligheder.

Er dagens så spildt?

Du spørger, om dagen med teambuilding er spildt? Har du brugt din tid forkert? Nej, det har du slet ikke. Du har været ude og lege – med nye kollegaer, som måske bliver en del af dit team. Du har nydt at kunne bruge dagen udenfor kontorets indelukkede atmosfære. Så, nej, du har ikke spildt tiden ved at deltage i teambuilding aktiviteter. Du har fået ny ilt i hjernen. Og det er essentielt, når vi taler om teamudvikling. Du skal nemlig være i stand til altid at kunne stille spørgsmål – både fordi du tvivler og fordi, du er sikker på løsningsforslagene. Lyder det forvirrende? Det er det også. De fleste forveksler nemlig teambuilding med teamudvikling.

DISC profiler betyder meget

Teambuilding er et af de første skridt, som et team indgår i, når det senere hen skal være en del af virksomhedens teamudvikling. Det sidste er nemlig en ret stor investering, som kun få virksomheder kan forstå. Og overkomme at investere i. Teamudvikling tager nemlig meget lang tid. Til forskel fra teambuilding, som ofte kun tager en enkelt dag – hvor alle ser frem til at tale om hinandens brølere i de forskellige øvelser. Teamudvikling er noget helt andet, som sigter på mere end bare godt teamsamarbejde. For eksempel arbejdes der med elementer som DISC personlighedstyper – se her. Du har ikke spildt tiden i dag. Du har brugt dagen på at være en del af et større team.

Scroll to Top