Black Charger Plugged-In on White Car

Elbiler og rust?

Altså, den er flot. Din nye bil. Ret stor til dit behov – eller hvordan? Ja, du skal ikke undskylde købet. Du skal heller ikke retfærdiggøre det. Du har råd til en kæmpestor bil, som du er glad for. Er der noget, jeg kan sige, som gør dig trist over det? Forhåbentligt ikke. Og jo, jeg er misundelig. Jeg ville også godt have sådan en super bil. Men desværre, jeg har ikke økonomien. Jo, jeg kunne nok købe sådan en bil, magen til den du har fået. Men vedligeholdelsen? Den ville jeg ikke kunne få råd til. Din bils reservedele koster jo lige så meget som den lille bil, jeg selv kører rundt i. Forskrækkede jeg dig med den observation?

Beskyt din dyre bil

Jamen så tænk på, at du kan forhindre at skulle bruge mange penge på reservedele, når du sørger for at holde bilen i god form. Og med det mener jeg ikke kun, at den skal sendes til service og syn. Nej, du skal sørge for, at den også får rustbeskyttelse, der fungerer – lige fra første dag. Du må ikke vente i tre eller fire år med at få bilen til undervognsbehandling i Odense. Hvorfor bor du egentlig i Odense? Ok, irrelevant spørgsmål her. Jeg undrer mig bare. Der er så mange andre steder, der tilbyder den bedste undervognsbehandling på Fyn. Men, som sagt. Det vedkommer ikke mig. Så, skal vi ikke tilbage til det egentlige emne her?

Jeg kører selv elbil

Tak. Ja, det handler jo om, at du har fået en splinterny bil – en elbil – og du har en mærkelig overbevisning om, at du ikke skal tænke på sikkerhed i de næste to år. Undtagen når du kører i bilen, selvfølgelig!
Her vil jeg gerne lige sige til dig, at du tager grusomt fejl. Du skal tænke i sikkerhed lige fra den første dag. Du skal overveje, hvordan og hvorledes du bedst kan sikre, at din bil er sikker at køre i. Og her skal du ikke lade dig overbevise af, hvad de fleste siger: Du behøver ikke at få bilen til undervognsbehandling i de næste tre år. Det er lige præcist det, du skal. Hellere før end senere. En tidlig undervognsbehandling på en fabriksny bil er den bedste sikring imod rust, du kan give den.

Tidlig undervognsbehandling vil også sikre, at du fremover vil kunne give din bil den bedste undervognsbehandling, som den kunne drømme om. Din bil vil være taknemlig og vise dig det ved, at den fungerer upåklageligt. Og selvfølgelig skal en elbil rustbeskyttes!

Har biler en sjæl?

Nu synes du måske, at det går for vidt med at tale om biler, som om de har sjæl. Selvfølgelig har du ret. Biler har ikke sjæl. Men det får de, efterhånden som du kører flere og flere kilometer i den. Så sørg for, at du behandler din bil ordentligt. Den skal have sine service-tjeks til tiden. Den skal have rustbeskyttelse jævnligt med en omgang fynsk bilforkælelse. Den skal køres – på korte og længere – ture. Og jo, du ved godt, biler får deres egen sjæl jo mere du beskæftiger dig med bilens ve og vel. Og undervognsbehandling er essentielt i denne sammenhæng.

Scroll to Top