Oplever du problemer med din MacBook? Måske er det tid til en nulstilling. Nulstilling af en MacBook er en god måde at fejlfinde problemer på og meget mere. I dette blogindlæg vil vi gennemgå de trin, du skal tage for at nulstille en MacBook.
Indholdsfortegnelse
Hvad er en fabriksnulstilling?
En fabriksnulstilling er en proces, hvor en enhed gendannes til de oprindelige indstillinger. Det sletter alle data og indstillinger på enheden og efterlader den i den samme tilstand, som da den blev købt første gang. Dette kan være et nyttigt værktøj til fejlfinding af eventuelle problemer, som du måtte have med din MacBook.
Før du begynder
- Tag en sikkerhedskopi af din Mac: Før du nulstiller din Macbook, er det vigtigt at logge ud af alle konti (herunder iCloud og iMessage) og lave en sikkerhedskopi ved hjælp af Apples Time Machine. Time Machine kan findes i Systemindstillinger efter at du har valgt det.
- Tjek din Macs alder og operativsystem: Hvis din Mac er fra 2018 eller nyere, har den Apples T2-sikkerhedschip og kan bruge funktionen Sletningsassistent til at gøre nulstillingsprocessen lettere, hvis du kører macOS Monterey. Hvis du ikke kører Monterey, eller hvis din Mac er fra 2017 eller tidligere, skal du bruge mere komplicerede instruktioner.
Sådan finder du ud af, hvilket år din Mac er, og hvilket styresystem den kører:
- Vælg Apple-logoet (øverst i venstre hjørne af menulinjen).
- Vælg “Om denne mac”.
Hvis du har en Mac med en Intel-processor, vises der i afsnittet “Om denne Mac” et punkt med titlen “Processor” og navnet på Intel-processoren. For Mac-computere med Apple-silicium vil det samme punkt være mærket “Chip”, og navnet på chippen vil blive vist.
Sådan nulstilles en MacBook Air eller MacBook Pro (macOS Monterey)
Hvis din Mac kører macOS Monterey, kan du nemt nulstille den til fabriksindstillingerne ved hjælp af funktionen Sletningsassistent. Sådan gør du:
1. Åbn Systemindstillinger & Slet assistent
Klik på Apple-logoet i øverste venstre hjørne af skærmen, og vælg Systemindstillinger i rullemenuen. Klik derefter på Slet alt indhold og alle indstillinger i dropdown-menuen.


2. Følg anvisningerne fra Sletningsassistenten
Sletningsassistenten guider dig gennem fabriksnulstillingsprocessen, som kræver, at du logger ud af iCloud, før den er færdig.
Når du har fulgt trinene, genstarter din Mac og vender tilbage til fabriksindstillingerne, med den undtagelse, at den stadig kører den nyeste macOS-version i stedet for den version, den oprindeligt kom ud af æsken med.
Sådan nulstilles en MacBook Air eller MacBook Pro (med en Intel-chip eller macOS Big Sur og ældre)
Hvis du har en Mac, der blev udgivet i 2017 eller tidligere, er funktionen Slet assistent muligvis ikke tilgængelig, og processen med at nulstille den til fabriksindstillingerne kan føre dig ind på et mere teknisk område. Det er dog stadig en forholdsvis ligetil proces.
Hvis din Mac er fra 2018 eller senere og kører macOS Big Sur eller en tidligere version, kan du opgradere til Monterey og bruge vejledningen ovenfor, eller du kan blive på dit nuværende styresystem og følge vejledningen nedenfor.
1. Log ud af iCloud og log ud af iMessage
Vælg Apple-menuen og derefter Systemindstillinger fra rullelisten, vælg Apple ID-ikonet. Vælg Oversigt i højre sidefag og derefter Log ud nederst.
Åbn appen Beskeder, vælg Beskeder i menulinjen, og vælg Præferencer i rullemenuen. Vælg iMessage i popup-vinduet, og klik på knappen, hvor der står Log ud.
2. Genstart din Mac i genoprettelsestilstand
Genstart din Mac, og tryk på tasterne Option, Command, P og R på samme tid. Dette vil starte genoprettelsestilstanden. Vælg derefter Disk Utility i menuen macOS Recovery, og klik på knappen Fortsæt.
3. Slet drevet
Vælg Macintosh HD-drevet, og klik på knappen Slet. Medmindre du har erfaring med denne proces, skal du lade formateringstypen være standardindstillingen. Følg de anvisninger, der vises, for at bekræfte sletningen.
Når du har gennemført alle trinene, nulstilles og genstarter din Mac sig selv. Hvis du har til hensigt at bruge din Mac igen, skal du geninstallere macOS. For at gøre dette skal du tænde din Mac, vælge macOS Recovery, vælge Reinstall macOS og følge instruktionerne på skærmen.
Konklusion
Nulstilling af en Macbook er en god måde at fejlfinde eventuelle problemer, du måtte opleve. Ved at følge de trin, der er beskrevet ovenfor, burde du nemt kunne nulstille din Macbook.