læsø, straw, wagon

Samsø eller Læsø

I år skal det være en beskeden ferie. Måske bare en eller to uger, hvor I lejer sommerhus på Samsø. Det er lidt kedeligt at tænke på, men situationen er jo den, at uden den sædvanlige indkomst, så må I spænde livremmen ind. Sætte tæring efter næring. Så et par uger med leje af sommerhus er, hvad I kan få råd til her til sommer. Der bliver ikke noget med en dyr og eksklusiv rejse til Sydamerika.

Du har da også været inde på adskillige sites, der beskæftiger sig med sommerhusudlejning. Ærindet har naturligvis været, at du ville finde det bedste sommerhus til den bedste pris. Og jo, hvis det blev for dyrt, så ville du også kigge efter sommerhuse på Læsø. Men helst Samsø.

Fundet!

Du har efter mange timers arbejde med at søge og præcisere dine søgninger endelig fundet det bedste sommerhus på Samsø. Du er lige ved at finde betalingskortet frem, men kan ikke finde det i den sædvanlige lomme i tasken. Du leder, finder det og vender tilbage til din PC for at komme til betaling. Men så ser du, at din session er udløbet. Din søgning er gået tabt og du må til den igen. Ligesom hos flyselskaberne.

Du er lidt træt i hovedet. Og du er træt af at skulle trykke forskellige knapper, der spørger ind til jeres behov igen. Og du er især irriteret over det der spørgsmål, om det skal være et ikke-ryger-hus. Burde spørgsmålet ikke være, om det må være et ryger-hus?  Tobak er jo totalt bandlyst i de fleste familier! Nå, videre. Du trykker på knapperne, får fastlagt alle jeres behov for WI-FI, opvaskemaskine, antal sengepladser mv. Dit hus bliver vist igen. Du får indsat datoerne for ankomst og afrejse fra sommerhuset. Nu håber du bare, at der ikke går noget galt, når du klikker på knappen, der godkender beløb og betaling.

Der arbejdes på det

Du kan se, at der bliver arbejdet. Både bureauets og bankens sites kæmper. Der kommer lynhurtigt en besked fra bureauet med sommerhusudlejning på Samsø om, at din ordre er godkendt. Du får også en besked med ”Tak for din betaling”. Lidt efter dingler en besked fra din bank ind: Du har betalt XX kroner til ”sommerhusudlejning”.

Du ånder lettet op. Dine skuldre falder ned til ro igen. Du har betalt for leje af sommerhus til sommer. Der var ikke problemer med betaling eller datoerne. Du er glad. Nu kan du så begynde på at se, hvordan I kommer til Samsø. Kan I køre hele vejen, eller skal du også booke billetter til en færge? Det mest sandsynlige er nok, at du skal bruge en færge til at komme til Samsø med.

Hyppige færgeafgange til Samsø

Men ved du hvad? Den færge sejler flere gange om dagen. Det kommer an på, hvor tidligt du kører hjemmefra. Du og din familie skal jo pakke bilen, den lille skal have mad og hunden skal luftes, inden I tager afsted. Så vent med at booke færgebilletten. Det vigtigste er, at du får styr på det der med leje af sommerhus. Så tag den med ro. Og tænk på, at I alle skal have en god tur.

Scroll to Top