pilates, physiotherapy, posture

Techarbejde og smerter

Her, i det sidste stykke tid, har du lagt mærke til, at du ofte kommer hjem fra arbejdet med smerter i skulderen. Du har derfor fået din 10-årige søn til at hjælpe dig med at få massagepistolen skudt ind på de der muskelpartier, der sidder lige ved nakken og skulderen. De vibrereringer, som massagepistolen skaber, har været behagelige. Men du kan ligesom mærke, at dine skuldersmerter bliver værre og værre. Og ærligt talt: Din søn er godt træt af altid at skulle modtage dig med en massagepistol i hånden.

Du forstår det godt

Du kan godt forstå ham. Det svarer næsten til, at du sender ham til købmanden for at hente sådan en pakke med seks bajere. Det er ikke særligt sødt – eller hensynsfuldt overfor ham, når han gerne vil fortælle dig om sin dag. Ser du mønsteret? Dine smerter er ved at tage overhånd og ødelægge din lille familie. Smerter er uudholdelige. Og det er forståeligt, at vi tyer til de hurtige løsninger, når det handler om at få lindring fra smerterne. Til dit forsvar er der så at sige, at du ikke har tyet til smertelindrende medicin. Men! Du ved det: Det er ikke retfærdigt over for din søn.

I fysioterapi her i Hvidovre

Det, du skal gøre i stedet for, er, at du skal fortælle din arbejdsgiver, at du har alvorlige smerter i skuldrene og at du derfor tager fri en eftermiddag, så du kan komme til lægen og få gjort noget ved smerterne. Lægen vil givetvis henvise dig til en fysioterapeut i Hvidovre her, hvor du bor. Og du skal kontakte ham hurtigst muligt for at få en tid, så han kan diagnosticere problemet og etablere en plan for den behandling, du har brug for. Ja, måske bliver du nødt til at trække endnu en eftermiddags tid på din søns konto.

Men han vil forstå dig, når du forklarer ham, at du går til fysioterapi i Hvidovre, fordi det er det, der får smerterne væk – ikke massagepistolen. Når du begynder at føle, at smerterne er ved at fortage sig, så kan du sikkert også kompensere for de dårlige timer sammen med din søn. Du vil få mod på at begynde at bevæge dig igen. Måske genoptage svømning. Du var jo elitesvømmer for nogle år siden. Og jo, du skulle måske spørge din fysioterapeut, om det er en god ide, at få massage – sådan jævnligt – en gang om ugen måske?

Undervurder ikke en god professionel massage

Han vil sikkert fortælle dig, at massage altid er godt, fordi den kan få dig til at slappe af og føle velvære. Men massage med henblik på smertelindring skal være særligt dybdegående. Det er ikke alle massører, der er uddannet til at kunne udføre den. Så, hvis du leder efter den slags massage og sportsmassage i København, så spørg først din fysioterapeut til råds. Men ellers, massage giver velvære – og det har alle brug for.

Når du har været i behandling hos din fysioterapeut i Hvidovre i noget tid, så vil du sikkert føle, at smerterne er væk. Lad være med at afbryde behandlingen med fysioterapi. Det må du ikke gøre, førend din terapeut har sagt, at det er ok.

Scroll to Top